20. toukokuuta 2012

Grand Hôtel Stockholm - Cadierbaren

Viime viikolla tein aamiaisvierailun Tukholman viiden tähden luksushotelli Grandiin vanhempieni kanssa. Tarkoituksenamme oli alun perin nauttia buffet-aamiainen suositulla Verandalla, mutta se osoittautuikin niin suosituksi, että vain hotellin asukkailla on sinne pääsy aamiaisaikaan. Sen sijaan meille tarjottiin parasta pöytää viereisestä Cadierbaarista, josta on täysin sama näköala merelle ja kuninkaanlinnaan ("Carl Philip hoooi!!")

Cadierbaarista saa à la carte -aamiaista ja tunnelma on ylellinen ja hillitty. Baarissa on matalia ja tavallisia pöytiä ja pehmeitä nojatuoleja. Aamiainen ja kahvihetki nautitaan Grandin nimikkoastiastolta. Lautasia reunastaa siniset viivat ja niissä on hotellin logot.  Auringonpaistekaan ei haitannut. Palvelu Grandissa oli tietenkin huippuluokkaa - meidän pöytäämme palveli viisi tarjoilijaa. Aamiaisen yhteydessä on mahdollisuus lukea päivän lehdet ja katsoa, kuinka turistit viipottavat merenrantaa pitkin.

Kuva lainattu http://www.grandhotel.se/upplev/mat-och-dryck/cadierbaren

Aloitimme aamiaisen tilaamalla lasilliset Pol Roger -shampanjaa äitienpäivän kunniaksi.
Aamiaisvaihtoja on viisi, minkä lisäksi listalta voi tilata mm. munakkaita, pannukakkuja, puuroa, köyhiä ritareita, hedelmiä tai marjoja. Me otimme God Morgon -aamiaiset, joita suositeltiin terveellisenä vaihtoehtona. Siihen kuului haudutettua teetä tai kahvia (kahvi oli hyvää!), tuorepuristettua appelsiinimehua, marjasmoothieshotti, avokadoa ja raejuustoa, hedelmäsalaatti sekä jogurttia, hunajaisia hasselpähkinöitä ja marjoja. Lisäksi jokaisen aamiaiseen sisältyi valtava leipäkori, jossa oli croissantteja, ruisleipää, wienereitä, korvapuusteja sekä useita erilaisia sämpylöitä ja paahtoleipää. Paahtoleivän kanssa tarjoiltiin myös salaattia, kinkkua ja juustoa.




Ruoan määrä oli valtava. Skippasin onneksi aamiaisen kotona ennen lähtöäni Grandiin, mutta oma vatsani ei vetänyt koko tuota ruokamäärää. Leipäkorista maistoin muuten paahtoleipää ja tottakai croissanttia, joka oli tuore ja ilmava, eli täydellinen! God morgon -aamiaisen hinta oli 328 kruunua (ilman shampanjaa), mikä tekee noin 36 euroa. Kokoonsa nähden siis aivan ok-hinta, varsinkin kun ottaa huomioon määrän, laadun ja sen, että itseasiassa pappa betalade.

Tätä aamiaista suosittelen Tukholmassa vieraileville, jotka kaipaavat hieman luksusta kesäiseen loma-aamuun. Cadierbaarissa on mahdollisuus myös nauttia brunssia viikonloppuisin kello yhdestätoista eteenpäin. Myös pöytävaraus on mahdollinen ja suositeltava.


+ luksus
+ leipäkori ja croissantti
+ hasselpähkinäallergikko sai pähkinöiden sijaan mysliä jogurttiinsa
+ tällä aamiaisella jaksaa shoppailla ja kierrellä vaikka koko päivän
- hotellin edustalla on meneillään katutyö, mikä haittaa hieman näkymää

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8

M

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihan törkeen hyvältä!
    Kesällä voisi vaikka aamulla lentää Norwegianilla Tukholmaan brunssille, ja tulla iltakoneella takaisin kotiin. Se olisi kovin ekologista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hyvä idea, mutta jätetään ehkä tuo ympäristöteko silti tekemättä niin kauan kuin Helsingissäkin on nähtävää ja koettavaa ;)
      M/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch