5. elokuuta 2012

GoodPie Bakeryn brunssi (Galleria Keidas)

GoodPie Bakeryn brunssi on ollut jo pidemmän aikaa brunssilistallamme, joten suuntasimme sinne sateisena lauantaiaamuna. GoodPie Bakeryhan on nimensä mukaan oikeasti leipomo, mutta toisessa toimipisteessä - Kalliossa flemari seiskassa (eli Fleminginkatu 7:ssa) toimii myös kahvila. Luonnollisesti paikasta saa tuoretta leipää, mikä olikin meidän mielestämme hyvä vetonaula.

Flemarin etsintä kesti hetken ja itse Galleria Keidaskin on huonosti merkitty. Ovessa on vain pieni lappu, mutta kadulla on pieni terassi. Sisällä asiakaspaikkoja on yhdeksän-kymmenen pöydän verran. Klaustrofobiset voivat ottaa brunssin mukaansa - tiskillä myydään uunituoreita leipiä, joilla on mitä ihmeellisemmät nimet (torpedo?!). Tyrni-mallasleipä kuulostaa kyllä houkuttelevalta...


Brunssin hinta tänä viikonloppuna oli mansikkaiset 18,50 euroa. Siihen sisältyy "salaattibuffet" (eli kotimaista kurkkua, tomaattia ja salaatinlehtiä), GoodPie Bakeryn leipää, luomuohrapuuroa ja monenmoisia jälkkäreitä. Lisäksi valinnaisena saa valita listalta kolme vaihtoehtoa pääruokaa. Vaihtoehdot lauantaina olivat munakasta sesam-dressingillä, Humppilan ylikypsää possua, sillikaviaaria tyrni-mallasleivällä, hummusta, granolaa ja jogurttia sekä kotimaisia juustoja.

(Huomaa brunssiamme haikaileva koira)
Brunssin kahvi on Turun Kahvipaahtimon luomukahvia ja kahvin kanssa saa maitoa myös laktoosittomana (tosin rasvattomana, täysmaito säästetään erikoiskahveihin). Kahvit ehtivät jäähtyä ennenkuin kävimme niihin käsiksi, joten tilasimme jälkkärivaiheessa erikoiskahvit. Latte (3,20 e) ja cappuccino (2,50 e) olivat oikein hyviä, mutta miksi ne eivät kuulu hintaan?


Valinnaisista pääruoista hummus oli ehdottomasti parasta herkkua leivän päällä ja oikein hyvä veto! Toinen meistä tykkäsi sesammunakkaasta, toisen mielestä se oli liian kosteaa. Luomujogurtti ja GoodPien granola hunajalla maustettuna oli superhyvää, samoin possunkylki! Annoskoko Keitaassa oli oikein hyvä, ähkyähän emme tulleet hakemaan ja Stokkalle jaksettiin kävellä, mutta valinnaiset ruoat olisivat saaneet olla kunnolla näkyvissä ja vapaasti otettavissa. Nyt sesammunakas jäi toiselta syömättä ja juustojakin olisi ollut kiva maistaa. Leipä oli erinomaista, kuten olettaa saattaa.


Jälkkärit todellakin kruunasivat tämän brunssin: pöydästä löytyi vesimelonin lisäksi kahta kakkua, pieniä leivonnaisia, marenkeja ja crema catalanaa minikoossa. Kaikki jälkkärit olivat taivaallisen kauniita ja herkullisia!

Kallion ystävät pitävät varmasti GoodPie Bakerysta. Me emme tällä kertaa fiilistelleet eripari-aterimia ja muoviastioilta syömistä. Musavalintakaan ei tänään ihan osunut kohdalleen ja musiikki oli ajoittain liian kovalla - pöydän yli sai välillä huutaa, jos halusi sanoa jotain. Sunnuntaisin GoodPiessa soittaa ihka elävä dj! Muuten tunnelma Goodpiessa oli mukavan leppoisa - kyllä tänne toistekin tulisi, jos Kalliossa liikkuu.

+ Hummus
+ Leivät (joita voi ostaa mukaan)
+ Jälkkärit
+ Laktoositon maito
+ Kotimaisia vihanneksia
+ Kohtuullisen hintaiset erikoiskahvit (vaikka saisivat kuulua brunssiin)
+ Nälkä ei jää, mutta ähkystäkään ei tarvitse kärsiä
+ Ystävällinen palvelu kassalla
+ Turun kahvipaahtimon kahvi ja Clipperin tee
- Hinta ja laatu/määrä eivät ihan kohtaa, jotain voisi vielä lisätä (vaikka ne erikoiskahvit)
- Ruma astiasto
- Astioita ei kerätä

M & S

4 kommenttia:

  1. Itse oon niin kyllästynyt syömään buffa aamiaisia: pakki munakokkia, pakki pekonia, kasoittain leikkeleitä, kasoittain juustoja. Yleensä useissa paikoissa juuri juustot, leikkeleet,pekonit ja myslit ovat aina sitä halvinta mitä kaupasta saa. Bulkki kamaa. Mielummin vähemmän ja parempaa. Kyllä sen huomaa hinnassakin mutta ihminenhän on sitä mitä se syö. Joten ruokaan jos mihin kannattaa panna rahaa ;) Vaadin kalliimpaa ruokaa! Meitä ihmisiä on vielä niin eri kokoisia. Toinen saattaa syödä kokkelia puol kiloa ja toinen vaan pari lusikallista. Suomalaiset ottaa yleensä buffasta aina enemmän kuin jaksaa syödä ja loppu lentää sit roskiin eli rahaa roskikseen. Ja kaikki maksaa. Ajattelen itse aina asian niin jos kävisin kaupassa ja ostaisin 1 kurkun, 1 tomaatin, 1 leipä paketin, paketin kananmunia, juustopaketin, hyvää juustoa etc. Hintaan vielä jos kävisin ostaa laten kahvilasta. Mitä tulee hinnaksi? Kivempi ja halvempi käydä syömässä aaminen muualla ja saada pieniä makuelämyksiä useasta jutusta. Eikä syödä paljon jotain yhtä juttua. Goodpie tekee kaiken kyl ihan ite. Fazerilla leivät suolletaan isosta tehtaasta ja useat safkat ovat valmistettu puolivalmisteista. Fasu on maailmanlaajuinen brändi. Goodpie rustiikki 20 paikkanen kahvila Kalliossa. Fazerin kahviloita voidaan perustaa minne vain ja kaikki on samanlaisia (ketjuja). Brändätyissä ei oo fiilistä. Ja ite ainakin diggaan juuri niistä kauheista 80-luvun kahdeksankulmaisista lautasista tässä paikassa :) Ei mitään ikkunateippejä et mikä paikka tää oikeen on :) Mieluummin paikan pitäis olla nimetön. ei mitään nimeä missään. Vaikka vaan flemari 7. Suhtaudun sen takia niin intohimoisesti tähän hinta/laatu asiaan koska tiedän että ihmiset eivät oikeasti ajattele mitä sisältyy hinta/laatu suhteeseen. Mut just näitä pieniä mestoja pitää tukea. Hinnan ei pitäisi olla halpa sen takia että mesta on kalliossa. Toivoisinkin tosi paljon että kallioon tulisi pian ensimmäinen fine dining safka mesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Julle kommentistasi! Mekin arvostamme enemmän laatua kuin määrää.

      Jos itse syö himassa hyvin ja spessusti, ja vieläpä pelkkää luomua, niin ei todellakaan tee mieli lähteä ulos syömään jotain tavismysliä tai -kinkkua. Siinä mielessä tällaiset pienet paikat osaa hommansa hyvin, kun tarjolla on kaikkea erikoista.
      Eikä kyse ole edes jättiannoksista. Täyteen tulee ihan hyvin parista leivästä ja GoodPien jälkkäreistä varsinkin, mutta esim. GoodPien salaattipuoli ei nyt ihan kilpaile useimpien muiden brunssien salaattien kanssa ja ainoa lämmin ruoka oli possun suikaleet.
      Ihmiset arvostavat erilaisia kattauksia, ympäristöjä ja astiastoja. Itse haen brunssilta hyvää fiilistä ja se ei tule muoviastiota tuijotellessa.
      Meidän mielestämme hinnasta olisi pitänyt pudottaa pari euroa pois tai lisätä brunssiin erikoiskahvi, kun laadusta kerran maksetaan.

      M/LWB

      Poista
  2. Kuulostaa kivalta paikalta. Lisään listaan. :)
    Tosin näin kesäloman viimeisinä päivinä olisi hyvä pitää vähän aikaa brunsseista taukoa, että näistä lomakiloista pääsisi nopeammin eroon. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatta ehdottomasti käydä! Suosittelen tätä kaikille paitsi karppaajille :D Lomakiloja voi karistella sitten talvella - vaikka hiihtoladuilla, kesällä on lupa nauttia! ;)

      S/LWB

      Poista

Herättikö teksti ajatuksia? Kysy tai kommentoi - me vastaamme!

Copyright © 2014 Ladies Who Brunch